Часник корисний для серцево-судинної системи людини, що сприятливо впливає на зниження рівня холестерину в крові, корисний при підвищеному тиску, знижує ризик утворення тромбів у кровоносних судинах. До лікувальних властивостей часнику можна віднести профілактику розвитку ракових захворювань.

Незважаючи на те що часник дуже гострий овоч, він благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту. Якщо Ви будете є його кожен деньВаш організм почне активніше виробляти шлунковий сік, мікрофлора кишечника стабілізується. Крім того, часник покращує апетит.

Часник містить велику кількість антиоксидантів, які також захищають від мутацій і пошкоджень клітини мозку. Таким чином, включення цієї рослини до раціону допомагає знизити ризик розвитку порушень пам'яті та деменції, у тому числі хвороби Альцгеймера.

В Індії цим овочом лікують астму, французи рятуються ним від грипу, німці – від туберкульозу. В Італії та Іспанії народні цілителі рекомендують лікувати за допомогою часнику захворювання кишечника, а афганці вважають його корисним при легких нездужання та втоми.