Навіщо замішувати тісто Тісто довго замішують не тільки для того, щоб олія, борошно, цукор та дріжджі рівномірно розподілилися. Під час замішування в ньому розвивається клейковина, яка відповідає за еластичність, гладкість і м'якість, пишність і пористість свіжоспеченого виробу.

Якщо місити занадто мало – ви не зможете рівномірно розподілити дріжджі по тесту. В цьому випадку тісто буде занадто слабким, щоб підвестися. Також під час вимішування регулюється правильна консистенція: занадто густе (туге) тісто може стати настільки в'язким, що зможе розширитися.

Тісто замішується в міксері протягом 20 хвилин на невеликій швидкості. Якщо ви працюєте вручну, то перший заміс потрібно зробити протягом п'яти хвилин. Після першого замісу залиште тісто на 20 хвилин при кімнатній температурі під рушником, щоб він підійшов.