Однак велика кількість білка в раціоні призводить до втрати зайвих кілограмів за рахунок того, що: зменшується апетит, так як протеїн надовго дає почуття ситості; зберігається м'язова маса, а схуднення здійснюється в основному за рахунок втрати жиру; збільшується витрата енергії на розщеплення білка.

білок «розтягує» процес засвоєння вуглеводних сполук. Це дозволяє тривалий час відчувати почуття ситості та підтримувати необхідний рівень цукру в крові; надходження в організм амінокислот (основної складової білків) не призводить до інтенсивного синтезу жирів, як це відбувається при споживанні вуглеводів.

З тим, який протеїн краще для схуднення, розібралися, а тепер обговоримо, як приймати його задля досягнення найкращого ефекту. Для активного розщеплення жирових молекул потрібно використовувати 1,5 – 2 р поліпептидів на кг маси тіла. Тобто якщо ви важите 60 кг, на добу вам потрібно з'їсти 90 – 120 г чистого білка.