Замочування круп та бобових знешкоджує антинутрієнти, у тому числі фітинову кислоту. Сприяє пробудженню ферментів, виробництву вітамінів у крупах та бобових. Це підвищує засвоюваність мікроелементів, покращує здоров'я.Feb 19, 2021

Більшість бобових потрібно довго вимочують у воді об'ємом, принаймні вдвічі більше, ніж об'єм самого продукту, кілька разів змінюючи її. Цей важливий етап перед кулінарною обробкою допомагає видаляти будь-які шкідливі речовини або ті, що важко переварити.

Підсумки: переваги попереднього замочування круп: каша готується швидше, що зберігає більше корисних поживних речовин; видаляються лушпиння та непотрібні домішки; руйнується шкідлива фітинова кислота; вимивається "легкий" крохмаль, що знижує глікемічний індекс та забезпечує більшу ситість.

Горіхи, злакові та бобові замочують у холодній воді, щоб позбутися фітинової кислоти. Процес замочування допомагає нам зробити ці продукти повністю засвоюваними. Час замочування варіюється від культури, але, як правило, не перевищує 12 годин. Після замочування перед приготуванням крупу необхідно промити.