Свиняча шийка цінується як високоякісне м'ясо, яке не вимагає особливої підготовки перед приготуванням. М'ясо шийної частини ніжне та соковите, з жировими прожилками, чудово підходить для гасіння. Її також запікають чи смажать. Готове м'ясо виходить соковитим, але не дуже жирним.
Свиняча шийка — це дуже м'яке і до того ж нежирне м'ясо, в якому практично немає жилок. Воно чудове підходить для смаження, приготування стейків та шашлику та запікання в духовці.
На соковитіший смачний шашлик, звичайно, краще вибирати шию. У процесі приготування жир, що витоплюється, насичує м'ясо і робить його дуже ніжним. Для піснішого краще підійде свиняча вирізка, карбонат або окіст. Вищезазначені способи перевірки підійдуть і для інших видів м'яса, сказав шеф-кухар.
Якщо м'ясо буде смажитися на грилі, то рекомендується зупинити свій вибір свинячий шиї, ребрах чи ескалопах. Для шашлику оптимально підійде вирізка та шийка, для гасіння, копчення та варіння – окіст, корейка та лопатка. Грудинка та карбонад гарні у в'яленому вигляді.