Тахіні містить 4 речовини, виключно важливі для імунітету: залізо, цинк, селен і мідь. Вони виробляють білі кров'яні клітини, що знищують мікроби. Регулярне вживання сезамової пасти захищає від сезонних ГРВІ та грипу, прискорює одужання після інфекційних захворювань.

Виходить дуже смачний і корисний соус, який вони їдять ложками або мажуть на хліб. Кунжутну пасту додають у страви з м'яса, птиці та риби. Також вона є важливим компонентом для приготування хумусу. Соусом тахіні поливають салати, фалафель та шуарму.

Урбеч із насіння кунжуту – це криниця корисних мікроелементів. Продукт містить 75% від добової дози міді, 35% кальцію і 30% магнію. Також паста багата на вітаміни A, E і B, фолієвою кислотою, також займає абсолютну першість за вмістом кальцію!

Але слід мати на увазі, що тахіна дуже калорійна і вживання її небажано людям, які дотримуються дієту.