Стимулюється вироблення слини, яка починає перетравлювати їжу ще до попадання в шлунок.. З слинних проток впорскується слина в ротову порожнину. Навіть після ковтання порції слина продовжує надходити в рот і очищати ротову порожнину рота. Так працює природний захист від шкідливих бактерій та карієсу.
Довго жувати корисно. Чим краще і дрібніше пережована їжа, тим краще вона змочується слиною і згодом легше пересувається стравоходом. Більше того, процес травлення починається вже у роті: у слині для цього є ферменти. Зрештою, великими шматками можна придушитися.
Правильне пережовування їжі, насамперед, сприяє травленню та засвоєнню поживних речовин. Коли їжа не перетравлюється належним чином, ви можете страждати від таких проблем, як розлад шлунка, підвищена кислотність, здуття живота, печія, запор, біль голови та занепад сил.
Якщо під час їди сутулитися, це неодмінно веде до непотрібної напруги м'язів, здавлюються внутрішні органи, погіршується травлення. Понюхайте їжу і насолодьтеся її видом і ароматом, відчуйте радість від того, що ця їжа виявилася у вас на тарілці.