У кулінарії харчова сода застосовується як розпушувач для тесту, причому завжди важливо дотримуватися порядку замішування – соду потрібно засипати в борошно, потім додати кислі інгредієнти, такі як оцет, лимонний сік або кефір, а після цього рідкі інгредієнти тіста (воду, молоко, яйця).Oct 27, 2022

Сода при розчиненні робить водне середовище слаболужний. Такий розчин нейтралізує кислоти, вилужуючи організм. Відновивши рівень pH, можна покращити здатність організму очистити судини, кров та лімфу, нейтралізувати токсини.

Харчовий содою можна полоскати горло і безбоязно використовуватиме розпушування випічки. Харчову соду не варто вживати: користі вона не принесе, але здатна серйозно нашкодити здоров'ю.

Тривале та непомірне вживання соди в їжу або з лікувальною метою може призвести до негативних наслідків! Існує ризик відкладення фосфатних каменів у нирках та жовчному міхурі, порушення кислотно-лужного балансу в організмі, виникнення посиленої спраги та нудоти.