Буває, що при жарінні продукт дуже швидко готується і пригоряє, а іноді ще й втрачає частину соку і стає дуже сухим. Вирішити проблему, як виявилося, справді просто за допомогою простої соди, яка є на будь-якій кухні. Для цього потрібно курку присипати содою на сковороді, а вже після почати смажити.

Особливість двовуглекислого натрію полягає в тому, що він нейтралізує кислоту, що міститься в м'язових волокнах, позбавляє продукт від зайвих неприємних запахів і робить м'ясо настільки ніжним, що воно буквально тане у роті.

При зіткненні з кислим середовищем сода вступає з нею в реакцію, розпадаючись на сіль, воду та вуглекислий газ. Цей вуглекислий газ і розпушує тісто, надаючи йому пишність і пористість.

Гідрокарбонат натрію (сода) є відмінним розм'якшувачем м'ясних волокон. Для старої курки та яловичини чудово підходить наступний варіант «реанімації» продукту. М'ясо, Товщина якого від двох до трьох сантиметрів, потрібно посипати содою рівномірно тонким шаром і поставити на дві години в холодильник.