Їстівні медузи — морепродукти, які виловлюють та вживають у їжу у кількох азіатських та південно-східних країнах. У деяких азіатських країнах їх вважають делікатесом. З медуз готуються салати, суші, локшини, основні страви та навіть морозиво.
Китайці вважають що медуза на рідкість корисна, в ній містяться різні вітаміни та мінерали (марганець, залізо, хром, мідь, 17 амінокислот).
Традиційно вони вважаються корисними для здоров'я, відомо, що вони лікують артрит, гіпертонію, біль у спині та виразки, покращують травлення, знімають втому і навіть пом'якшують шкіру.
З цієї ж причини під час дайвінгу краще нічого не чіпатинавіть якщо ви в рукавичках. Так, мертвих медуз це теж стосується – у них все ще може залишатися отрута. Не заходити у воду після шторму — у воді можуть бути уривки щупалець, які також токсичні.