Поварена сіль використовується у промисловості для отримання соди, хлору, соляної кислоти, гідроксиду натрію та металевого натрію.
Сіль взагалі гарна штука для чищення посуду та деякого кухонного начиння. Наприклад, сіллю можна чистити кавник, обідки на посуді від чаю чи кави. Здорово вона справляється і з молоком, що пригоріло. Розмочіть пляму водою, а потім щедро посипте сіллю.
Галіт – основне джерело кухонної солі, яка використовується у харчовій, хімічній промисловості (як сировина для виробництва хлору, гідроксиду натрію та соляної кислоти) та електротехніці.
Кухонна сіль та морська сіль Морську сіль одержують при випаровуванні морської води, тому вона є природним джерелом натрію. Поварену сіль видобувають із сольових родовищ. Потім виробники переробляють його на дрібні кристали, які легко змішувати з їжею.