Кардамон належить до однієї з найвишуканіших прянощів. Основна сфера його застосування – ароматизація борошняних кондитерських виробів – кексів, печива, пряників – і особливо, ароматизація кондитерських начинок у рулетах, листковому тесті та у виробах з додаванням кави (наприклад, кавовий торт).

кардамон покращує травлення; ця пряність – природний антисептик, тому він добре допомагає при застуді; кардамон освіжає дихання, навіщо потрібно розжувати кілька його зернят; він дарує енергію, допомагає прокинутися.

Кардамон корисно приймати з молоком, тому що ця пряність нейтралізує підвищене виділення слизу, яке можна спровокувати в організмі вживанням молочних продуктів, особливо у холодному вигляді. Як лікарський засіб кардамон краще вживати із підігрітим, але не доведеним до кипіння молоком.