Страуси дають багато цінних продуктів: м'ясо, шкіру, яйце, перо. Від одного птаха вагою 90 кг, призначеного на забій, отримують, у середньому, 35-36 кг м'яса, 1.2-1.5 кв. м шкіри, близько 2 кг пір'я, 4.5 кг субпродуктів та 1-2 кг жиру, що використовується при виробництві косметики.

Ніжне м'ясо страуса – Дієтичний продукт, основна перевага якого полягає в тому, що воно, будучи низькокалорійним, містить велику кількість цінного білка (до 22%), що повністю засвоюється організмом людини. Відрізняється низьким вмістом холестерину.

Цінність страусиною продукції в кулінарії Страусовий жир та м'ясо – основа для смачних та корисних страв. Філе страуса порівнюють з телячою вирізкою, причому для нього характерний свій ні на що не схожий смак. М'ясо ніжне, пісне, з мінімумом холестерину та максимумом мікроелементів.

М'ясо темно-червоне, низької жирності, поживно аналогічно м'ясу іншого птаха, але на смак нагадує нежирну яловичину чи телятину. М'ясо страуса часто маринують у гастрономії.