Сухий спирт або сухе пальне підвищеної енергетики для швидкого та зручного розпалювання багать, камінів, печей та мангалів. Може бути самостійним засобом підігріву, а також швидкого приготування їжі в похідних умовах.
Найпоширеніші варіанти використання сухого палива:
- під час походу на розведення вогню. …
- використовувати самостійно для розігріву готової їжі чи кип'ятіння води.
- для розпалювання мангалів, печей, камінів.
- у лабораторіях під час проведення експериментів із нагріванням речовин.
Jun 2, 2022
Готувати на сухому спирті неможливо, тому така система підійде, якщо як похідна їжа заплановані сублімати, для яких потрібен тільки окріп; або для розігріву консервів. Сухий спирт має неприємний запах, і чим дешевше спирт, тим гірший запах.
Також у процесі горіння може створити формальдегід, аміак, оксиди азоту, ціанід водню, при попаданні в шлунок усередину може спричинити нудоту, блювання, шлунково-кишкові розлади та пошкодження нирок. Метальдегід – один із видів сухого спирту, також токсичний.