Чому потрібно залишити курку у солоній воді на пару годин перед приготуванням? Сіль допомагає вбити мікроби в курячому м'ясі. Якщо ви впевнені як продукт, то замочувати курку можна й у звичайній воді. Якщо є підозри, що в курці можуть бути антибіотики, краще замочити її в мінеральній воді.

За рахунок витримки в сольовому розчині волокна насичуються вологою і при запіканні м'ясо стає дуже ніжним, м'яким та неймовірно соковитим. Виходить у міру солоним. І смак, і аромат у курки чудові.

Гомілки, стегенця досить витримати в маринаді 2-3 години, а грудку, крильця – 1 годину. Процес буде ефективним, якщо посуд з м'ясом тримати за кімнатної температури, наприклад, ви залишите миску просто на кухонному столі.