Замочування цибулі в соді сприяє збільшенню врожаю та перешкоджає стрілкуванню. Перед замочуванням цибулини потрібна трохи звільнити від луски. Але повністю очищати від верхнього лушпиння не можна. При осінній посадці цибулю не можна обрізати, тому що це провокує захворювання.07 May 2019

Отже, для чого замочують цибулю перед висадкою в грядку? Насамперед, для його прогрівання. Справа в тому, що велика і середня сеянка переважно зберігати при теплій температурі (22-25°С). Дрібна цибулька (до одного сантиметра в діаметрі) найкраще зберігається при 2-8 градусах тепла.

Нормою є сто грамів соди на літр води. Землю для посадки поливають з лійки розчином, трішки рихлять і висаджують цибуля. Содою рекомендується обробляти цибуля влітку у тих самих співвідношеннях, як та у випадку з розсадою.

Цибуля не любить високу вологість та різкі перепади температур. Тому якщо він усю зиму знаходиться в сухому місці за близької до нуля температури, то не проросте і не піде в стрілку надалі. При цьому важлива і попередня підготовка сівалки.