Бувають ситуації, коли не було можливості замочити горох заздалегідь, чи просто зробити це забули. У цьому випадку можна залити продукт водою і додати чайну ложку харчової соди. Так він набухне і стане м'яким набагато швидше. Крім того, після цієї не хитрої маніпуляції, продукт краще засвоїться.

Деякі радять додавати в таку кашу щіпку харчову содищоб горох швидше і краще розварився. Це дійсно можна робити, проте не перестарайтеся, інакше страва матиме неприємний присмак.

Якщо ви зібралися варити горохЗамочіть його на ніч. Мінімум шість годин горох повинен полежати у чистій холодній воді. Але на дуже тривалий час замочувати не потрібно, інакше ваш горох, чого доброго, почне тинятися.

Інші застосовували соду для прискорення варіння. Справді є такий прийом. Невелика щіпка харчова соди закидається в каструлю з киплячою водою, в якій вариться горох. І відбувається диво – горошок розварюється протягом 20 хвилин.