Морозилка підходить лише для тривалого зберігання кавових зерен. Перевага морозилки – зерна не окислюються, кавові олії замерзають і смак зберігається. Якщо ви вирішили заморозити каву, то робіть це в герметичній ємності невеликими порціями.Aug 31, 2015
Дослідники заручилися підтримкою місцевої кав'ярні та вирішили порівняти, як змінюється смак та аромат кава при зберіганні зерен у різних температурних умовах: від кімнатної до -196 °C. З'ясувалося, що при перемолці охолодженого кава порошок виходить щільнішим і рівномірнішим, а напій стає ароматнішим і смачнішим.
Ніколи не зберігайте кава в холодильнику! Це непридатне для нього місце. Захистити кавові зерна від вологи та сторонніх запахів холодильнику дуже складно. Тим більше, температура в холодильнику недостатньо низька, щоб забезпечити свіжість кава на тривалий термін.
Тому важливо знати не тільки як, а й де зберігати каву, оскільки вологість, тепло, сонячні промені, кисень та сторонні запахи негативно впливають на продукт. Порошок видихається швидко і навіть у гарній та герметично закритій упаковці (після розтину) втрачає свіжість та аромат протягом 7 днів.