Коли апельсини замерзають, це змінює їх клітинну структуру, роблячи їх соковитішими і трохи м'якшими. Заморожені апельсини матимуть відмінний смак, якщо є їх у розмороженому вигляді, але зовнішній вигляд буде не зовсім таким, як у свіжих.Feb 7, 2022

Хтось може здивуватися, але апельсини спеціально заморожують перед тим, як зробити із них сік. Ви можете запитати навіщо це робити? Відповідь проста, після заморожування шкірка апельсинів втрачає гіркоту, і сік виходить набагато смачнішим.

Незважаючи на те, що концентрація каротиноїдів у замороженому апельсиновий соку була нижчою, ніж у свіжому соку, вони легше всмоктуються кишечником. А у свіжому соку їх хоч і по-максимуму, але вони гірше поглинаються кишківником.

Як вичавити апельсиновий сік без соковижималки:

  1. Підготувати цитруси: обдати теплою водою, покатати стільницею.
  2. Проколоти шкірку чайною ложкою, ножем або коктейльною трубочкою, краще за металеву або із щільного пластику.
  3. Здавити цитрус так, щоб через прокол рідина витікала в ємність.
  4. Повторити зі всіма фруктами.