Хтось може здивуватись, але апельсини спеціально заморожують перед тим, як зробити з них сік. Ви можете спитати – навіщо це робити? Відповідь проста, після заморожування шкірка апельсинів втрачає гіркоту, і сік виходить набагато смачнішим..Nov 4, 2017

Коли апельсини замерзають, це змінює їхню клітинну структуру, роблячи їх більш соковитими і трохи м'якшими. Заморожені апельсини матимуть відмінний смак, якщо є їх у розмороженому вигляді, але зовнішній вигляд буде не зовсім таким, як у нових.

Апельсини – сильний алерген. При поїданні у великих кількостях можуть викликати алергічні реакції і навіть анафілактичний шок. Обережними з цим фруктом потрібно бути пацієнтам, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту.

Незважаючи на те, що концентрація каротиноїдів у замороженому апельсиновий соку була нижчою, ніж у свіжому соку, вони легше всмоктуються кишечником. А у свіжому соку їх хоч і по-максимуму, але вони гірше поглинаються кишківником.