У чому сенс? Відповідає головний технолог компанії Людмила Каськова: – У класичний рецепт бісквіту не входить розпушувач, проте бісквіт добре розпушується при випіканні. Цей ефект і досягається за допомогою окремо збитих білків.28 May 2013

Дуже важливо акуратно відокремити білки від жовтків, так щоб жовток не пошкодився, і ніяка його частина не потрапила до білків. Жовток – Це по суті жир, а жир і меренгу, ну ніяк не дружать. Тому навіть крапелька жовтка, що потрапила до білків, призведе до того, що білки не зіб'ються.

Не викидайте білки, якщо в них трохи потрапив жовток. Додайте трохи кислоти (лимонного соку, лимонної кислоти, концентрату лайма), коли білки перетворяться на рясні бульбашки.

Щоб покращити колір та блиск тіста під час випікання, готуйте суміш на основі жовтка. Якщо скріплюєте або запечатуєте краї випічки і вам «герметичність» важливіша за колір – використовуйте тільки білки. Яєчна суміш для склеювання країв тіста має небезпеку.