Несправно ігристе вино може зберігатися до трьох років, якщо воно закрите. На більший термін – пробка може висохнути і напій буде окислений, а, відповідно, непридатний до вживання. Тримати шампанське більше трьох років у домашніх умовах не рекомендується.Nov 21, 2022
6 місяців За ГОСТом термін зберігання відомого всім «Радянського» шампанського складає 6 місяців. За фактом його також не варто зберігати довше одного року у закритому вигляді. У відкритому погоні напій не стане зберігатися довго – швидко вивітриться і втратить усі свої смакові якості.
Умови зберігання шампанського у домашніх умовах такі: потрібно вибрати в будинку місце без різких перепадів температури із середнім показником близько 14–18 градусів. Це місце має бути без прямого джерела світла, без сторонніх запахів. Якщо ви маєте винний холодильник – однозначно зберігайте там, без варіантів.
Вплив тепла Тепло викликає зміну тиску усередині пляшки. Корок стискається, і герметичність може бути порушена. Смак у цьому випадку втратить свою витонченість, а колір стає янтарно-жовтим. Температура зберігання шампанського має перевищувати 15°С.