Зануріть яйця в воду Якщо вони залишилися лежати на дні в горизонтальному положенні, отже, вони дуже свіжі. Яйця, трохи підняті тупим кутом догори, – вже не першої свіжості, але поки що можуть бути використані у приготуванні гарячих страв. Спливли на поверхню яйця зіпсовані, і їсти їх не можна!

Яйце має щільність вище, ніж звичайна прісна водатому воно тоне.

Досвідчені господині знають, що якщо яйце дна не досягло, це негідний продукт і його треба викинути. Свіжа, придатна до їжі яйце буде спочивати на дні склянки. Тепер також обережно опускаємо яйце у склянку з солоною водою. Підсумок: свіже яйце у склянці з солоною водою плаває не гірше, ніж тенісна кулька у басейні.