Основною небезпекою свинячого м'яса вчені називають гормон росту, що міститься у ній у величезних кількостях. Саме цей гормон є основною причиною розвитку таких процесів, як запалення, набухання тканин, гіпертрофія, що призводять до ожиріння, акромегалії, злоякісних новоутворень.
Причини заборони Коран також забороняє їсти м'ясо тварин, які були заколоті не заради Аллаха. Звідси випливає ще одна причина, через яку для мусульман заборонено Ісламом вживати свинину: свиня – тварина нечиста, і вважалося вона такою споконвіку, задовго до появи Ісламу.
Перероблене червоне м'ясо відноситься до можливих канцерогенів, тому не варто використовувати його на регулярній основі. Круглова вважає, що червоне м'ясо має бути в раціоні людини не частіше ніж 1–2 рази на тиждень.
То є на день достатньо від 50 до 150 г м'яса. Краще вибирати нежирне м'ясо – Птаха або ягняти. Від червоного м'яса свинини, яловичини чи баранини – краще утриматися. Є їх варто не частіше разу в тиждень.