А ось власне вирощену картоплю не тільки можна, а й треба їсти зі шкіркою, адже саме в ній міститься безліч вітамінів та мінеральних речовин. Також у шкірці молодої картоплі міститься калій, необхідний для роботи найважливішого м'яза нашого тіла – серця.Jun 14, 2020

З усіх біорозкладних обрізків і очищеньків, які регулярно утворюються на домашній кухні, шкірка картоплі може здатися найменш придатною для приготування чогось ще. Але шкірка картоплі зовсім їстівна! Її тільки потрібно перед зрізанням добре вимити щіткою, щоб позбавитися землі і бруду.

Також він містить багато клітковини та білка – важливих для організму речовин, які переважно перебувають у шкірці. Саме з цієї причини відварена картопля в мундирі буде кориснішою, ніж очищена. Його також можна, можливо запікати зі шкіркою в духовці, та й будь-який вид приготування бажаний саме зі шкіркою.

Чим менше оброблена картопля, а ще краще приготовлена ​​з шкіркою і з'їдено з нею ж, тим більше корисних речовин зберігається в продукті. У шкірці міститься багато клітковини та харчових волокон — майже 50% усієї кількості, а також багато мінеральних речовин: кальцію, цинку, заліза, калію, тіаміну, рибофлавіну.