– Квашена капуста містить лактобактерії, корисні для мікробіома кишечника. Всього 100 г продукту забезпечують організм добовою нормою пробіотиків. За вмістом вітаміну С квашена капуста не поступається лимону. Тому її вживання може стати відмінною профілактикою грипу, ГРВІ, простудних захворювань.

Капуста може підвищувати тиск, збільшувати ризик виникнення сечокам'яної хвороби та інших захворювань нирок. А ще провокувати інфаркти та інсульти. Якщо є її занадто багато, може зрости ризик алергії на інші продукти. У великій кількості вона здатна спричинити розлад шлунка.

При багатьох захворюваннях квашена капуста завдяки корисним властивостям допоможе покращити стан здоров'я. Вона рекомендована людям, які страждають на астму, анемію, авітаміноз, серцево-судинні патології, закрепи, дисбактеріоз, геморой, гастрит зі зниженою кислотністю, холецистит, подагру.

Плюси дієти на квашеної капусті Завдяки кислотам, які утворюються в процесі квашення, ця страва має м'яку сечогінну дію і позбавляє набряків. Отже, навіть не сильно обмежуючи свій раціон, з її допомогою ви зможете схуднути на пару-трійку кілограмів буквально за пару-трійку днів.