Корисна дія пророслих зерен пшениці виражається в нормалізації обміну речовин, а також очищення організму. І як результат, покращується загальне самопочуття людей, які страждають на алергію. Підвищується витривалість організму.Sep 8, 2011
При проростанні пшениці її хімічний склад змінюється. Поступово збільшується кількість білка, жирів та клітковини, зменшується обсяг вуглеводів, оскільки вони використовуються для забезпечення ростових процесів. Поживні речовини, що містяться в зерні, активно розщеплюються, що полегшує засвоєння організмом.
Вживати пророщені зерна пшениці стоїть у профілактичних цілях. Вони принесуть користь усім, крім тих, у кого є целіакія або алергія на пшеницю. Вживати в їжу паростки або сік із них постійно не варто. Курс прийому – від двох тижнів до двох місяців.
Паростки пророщених зерен можна їсти як у свіжому, так і в обробленому вигляді. Можна, можливо пророщувати величезну кількість різних насіння, наприклад, золотистої квасолі, люцерни, конюшини, соєвих бобів, турецького гороху, редиски та ін. Паростки насіння всіх цих рослин додають переважно в салати, супи та сендвічі.