Регулярне споживання цього овочу позбавляє від токсинів, знімає відтіки та неприємні відчуття. Регулярне споживання редьки покращує кровообіг та зміцнює стінки судин. Завдяки цьому знижуються ризики дисбактеріозу, а органи шлунково-кишкового тракту отримують необхідну кількість вітамінів для нормальної роботи.Aug 15, 2020

Всі види редьки посилюють шлункову та кишкову діяльність, що, безумовно, корисно, але людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, потрібно бути уважними: їм вживання редьки протипоказано. Також протипоказана редька при захворюваннях серця та нирок.

Нормалізує обмін речовин, очищує організм від шлаків, сприяє звільненню від зайвої ваги. Користь редьки ще й у тому, що, маючи довгий термін зберігання, (мова йде про редьці чорною) вона надзвичайно багата амінокислотами та мікроелементами. Це робить її цінним продуктом під час сезонних епідемій.

Як і будь-який інший овоч, редиска корисна тільки в певних кількостях. Не варто з'їдати більше 200-300 г на день.