Регулярно включаючи меню сочевицю, людина збагачує організм корисними вітамінами та мінералами. Наприклад, у червоній сочевиці багато міді, марганцю та заліза. У зеленій – вітаміну В9 та фолієвої кислоти. Інші вітаміни в ній також присутні, але в меншій кількості.18 Apr 2021
При захворюваннях шлунково-кишкового тракту можливий такий побічний ефект при вживанні сочевиці, як здуття живота та підвищене газоутворення. У цьому випадку почекайте з сочевицею та виключіть її з раціону.
З обережністю варто вживати тим, хто має подагра. Пам'ятайте, що сочевиця може утворити дискомфорт у шлунку та посилити процеси бродіння, тому варто відмовитися від продукту, якщо ви маєте різні хвороби ШКТ. З цієї ж причини не варто їсти її перед сном.
позбавляє від вугрової висипки; відновлює функціонування печінки; запобігає розвитку онкології. До складу червоної сочевиці входить унікальна клітковина, яка добре розчиняється та швидко засвоюється організмом, стимулюючи травлення, що сприяє профілактиці раку прямої кишки.