Сухофрукти з яблук одне з найкращих природних джерел йоду. Його кількість тут у 13 разів більша, ніж у цитрусах. Це робить сушені яблука добрим засобом проти захворювань, що викликає дефіцит йоду. Пектин у свою чергу є елементом, що сприятливо впливає на регуляцію рівня цукру та холестерину.

Наявність клітковини та пектину сприяє виведенню з організму надлишків холестерину, токсинів та шлаків. Сушені яблука корисні для нормалізації діяльності серцевого м'яза, є профілактичним засобом виникнення холестеринових бляшок на стінках судин.

Калорійність сушених яблук на 100 г без додавання цукру приблизно 230 ккалорій. Таким чином, це досить ситний продукт. Сушені яблука можна вживати на дієтах і при схудненні, але саме через те, що вони здатні притупляти почуття голоду і допомогти уникнути зайвих перекусів перед сном.

Однозначно не варто їсти сушені яблука. З них зібрана майже вся вода, а, отже, калорійність і кількість цукру у такого продукту набагато більша. Плюс до цього харчові волокна нікуди не подіються, тому на ніч сухофрукти категорично не можна.