За словами лікаря, вівсянка допомагає підтримати в нормі рівень холестерину за рахунок бета-глюкану та рівень глюкози в крові, а також знизити ризик захворювання серцево-судинної системи. При регулярному вживанні вівсяної каші сповільнюється засвоєння поживних речовин у кишечнику, а також добре очищується цей орган. Mar 15, 2022

«Вівсянку кашу на сніданок потрібно є не кожен день, а двічі-тричі на тиждень. Часте споживання шкідливе, оскільки перешкоджає нормальному засвоєнню кальцію, недолік якого може послабити кісткову систему людини, а також погано позначитися на інших аспектах здоров'я», – розповіла Барташевич.

Якщо є її протягом тривалого часу, організм починає відчувати дефіцит мінералів, наприклад, кальцію. При регулярному вживанні можна придбати остеопороз – захворювання, коли кістки стають більш крихкими і схильними до різноманітних пошкоджень.

Справа в тому, що в ній міститься дуже мало білка, який життєво необхідний організму після пробудження. Тому кашу краще їсти або на другий сніданокабо поєднувати з білковими стравами – омлетами, сирниками, сиром або скибочкою сиру.