«Можуть розпочатися процеси дистрофії слизової оболонки та зубів, атрофічні процеси в слинних та травних залозах, знижується моторика всього шлунково-кишкового тракту, особливо товстої кишки, що може призвести до надмірного зростання умовно-патогенних мікробів», — наголошує лікар.

Рідка дієта – це не просто новомодний метод схуднути, а також медична рекомендація, яка призначається перед певними хірургічними процедурами та у разі альтернативного харчування при ожирінні. Цілий ряд досліджень довів, що такий тип харчування дуже ефективний при схудненні.

«Якщо тривалий час вживати тільки рідку їжу, можливе порушення роботи смакових, температурних та інших рецепторів порожнини рота, можуть початися процеси дистрофії слизової оболонки та зубів, атрофічні процеси у слинних та травних залозах (зменшується їх розмір та кількість, функціональна активність).

Переваги рідкого харчування: Рідке харчування добре підходить як розвантажувальні дні. Очищення організму. Вживання рідкої (до того ж рослинної) їжі допомагає нам позбутися шлаків і токсинів. Крім того, наш організм не зайнятий перетравленням важкої їжі, тому може кинути сили на очищення.