Тобто, найбільш несприятливі умови для нього створюються саме в холодильнику. Зазвичай температура всередині холодильника варіюється від 0 до 5 ° С залежно від відділення. За такої температури поміщені в холодильник хлібобулочні вироби швидко охолоджуються, втрачають вологу та черствіють.

Хліб рекомендується зберігати в холодильнику. Низькі температури перешкоджають утворенню плісняви. Таким чином, термін зберігання можна, можливо збільшити до 7 діб. Борошно слід зберігати в упаковці.

Скільки можна, можливо зберігати хліб у холодильнику, залежить від температури – в морозильнику він добре пролежить і місяць, а на верхній полиці холодильника – близько трьох тижнів. Категорично не рекомендується зберігати в холодильнику хлібобулочні вироби, які вже почали псуватись, інакше грибок пошириться на інші продукти.