Постійне надмірне вживання баранини, баранячого жиру може викликати порушення в роботі шлунка (особливо при підвищеній кислотності) та кишечнику (при схильності до застійних процесів).
У ній міститься велика кількість легкозасвоюваних білків, мікро- та макроелементів. Мінеральних речовин і вітамінів в баранині приблизно стільки ж, скільки в яловичині та свинині. Але заліза більше, ніж у свинині, приблизно на 30%. Також баранина містить калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, вітаміни В1, В2, РР.
Бараніна категорично заборонена, якщо у вас гастрит із підвищеною кислотністю, виразка, захворювання печінки, жовчного міхура чи нирок. М'ясо протипоказано та при подагрі, артриті, гіпертонії. З особливою обережністю потрібно споживати продукт людям похилого віку.