Волокна сприяють регулюванню рівня цукру та холестерину в крові. Це знижує ризик діабету 2 типу та серцево-судинних захворювань.. Крім того, взаємодія клітковини та мікробів допомагає контролювати та зменшувати хронічні запалення, які асоціюються з багатьма поширеними захворюваннями.Sep 2, 2020

Клітковина не ліки, а необхідний компонент нашого харчування, тому її потрібно вживати регулярно.

Якщо ви хочете жити довгим, здоровим життям, клітковина повинна стати вашою найважливішою дієтичною складовою. Її потрібно вживати щодня! Значення харчових волокон часто недооцінюють. Більшість людей у ​​розвинених країнах споживають недостатньо клітковини.

Найбільш поширеними ознаками вживання занадто великої кількості клітковини є: здуття живота, надмірне газоутворення, відчуття надто переповненого шлунка, спазми шлунка, запор чи діарея, зневоднення, нудота.