В маслі міститься лауринова кислота, яка має антигрибкові та антимікробні властивості. Якщо вживати олію регулярно, ви знизите ймовірність зараження подібними інфекціями або прискоріть одужання від уже наявних захворювань.May 6, 2020
В яких випадках олія може нашкодити організму Якщо вживати в їжу багато вершкового маслаЦе може призвести до ожиріння, розвитку атеросклерозу судин, жовчнокам'яної хвороби. Висока калорійність, високий вміст насичених жирів, зокрема холестерину.
25 грамів і менше – Вершкове олія — дуже калорійний продукт, тому вживати його слід обережно, — пояснила ендокринолог, дієтолог «СМ-Клініка в Санкт-Петербурзі», кандидат медичних наук Оксана Панова. – У день здорова людина може спокійно з'їдати 10-25 грамів.
Вершкове олія містить велику кількість насичених жирів, а вживання занадто великої кількості може підвищити рівень «поганого» холестерину. За даними клініки Клівленда, ризик серцево-судинних захворювань та інсульту підвищується за високого рівня «поганого» холестерину. Може збільшитись ризик деменції.