Шкода редис Не варто з'їдати більше 200-300 грамів день. Для деяких буде корисно з'їдати по одному-два невеликі плоди на добу. Але і такі порції рекомендується споживати тільки в тому випадку, якщо людина не має протипоказань до споживання цього продукту.
Нормалізує роботу шлунка Високий вміст клітковини та води покращує роботу кишечника та бореться із запорами. У редис у 2,5 рази більше харчових волокон, ніж у яблуках. Коренеплід покращує обмін речовин, забезпечує клітини необхідним киснем, посилює кровообіг, тим самим розщеплюючи жири.
«Редиска цінний завдяки природним антибіотикам – фітонцидам, що містяться в ньому, що захищає дихальну систему від вірусів та інфекцій. Гострий на смак овоч позбавляє організм від надлишку слизу, що особливо корисно при застуді, ангіні та астмі. Крім того, редиска заспокоює біль у горлі».