Пити воду перед їжею можна за півгодини: це допоможе захиститися від зневоднення та полегшить роботу травних органів. Вживати воду в невеликій кількості можна і під час їжі: це допоможе розм'якшити їжу та переварити її.

Тому склянка холодною води допомагає підбадьоритися, відчути приплив сил. Вода кімнатної температури (20-27 градусів) ефективно стимулює роботу шлунково-кишкового тракту та сприяє нормалізації травлення.

Вода во час їди розширює стінки шлунка. Лікар-гастроентеролог Світлана Осипова розповіла, що вживання води во час їжі здатне розтягнути шлунок. Так, за її словами, це призводить до відрижки та печії.

Саме тепла вода здатна «запустити» організм після сну, активувати обмінні процеси, які вночі протікають значно повільніше, та вивести токсини з організму. Склянка теплої води натще стимулює травлення, забезпечує детоксикацію та допомагає підбадьоритися.