Якщо переварити, то в компоті залишиться менше вітамінів та корисних властивостей. Цукор всипають до смаку, в середньому це склянка цукру на 2 літри води. 3. Після приготування каструлю накривають кришкою і дають настоятися півгодини.28 Sept 2019

Компот можна переварити, додати|добавляти| цукру, лимонної кислоти і знову закатати. Повторно загорнуту банку компоту потрібно випити як можна скоріше. Можна, можливо скористатися іншим способом та зварити з пінного компоту кисіль. Якщо ягоди в компоті помутніли, їх потрібно промити із сіллю, а банку знову стерилізувати.

Вживання забродив компот може призвести до розладу травлення. Вино із цього напою шкідливе при надмірному вживанні.

Банки вибухають не через погану стерилізацію, а через недостатню обробку овочів і фруктів, на яких залишаються мікроби, пише aif.ru. Проблема вирішується досить легко. Потрібно стерилізувати не порожні, а вже заповнені банки. Поставте їх у духовку (без кришок) та розігрійте до 100 градусів.