Якщо не доварити сироп до потрібної температури, зефірна маса буде недостатньо щільною, якщо переварити, то зефір дуже швидко кристалізуватиметься, а цукор хрумтітиме на зубах, у зефіру буде щільна скоринка.

Можлива шкода та протипоказання Така насолода користі не несе в собі. Можливо, вона буде смачнішою, але кількість калорій зашкалюватиме. Оскільки продукт містить велику кількість цукру, він протипоказаний людям, які мають таке захворювання, як цукровий діабет. Зефір може бути небезпечний для діабетиків.

Зефір «плаче– тут все просто. Занадто рідке пюре, в якому багато вільної води. Або ви просто занадто рано обсипали зефір цукровою пудрою він не встиг стабілізуватися і тепер віддає надлишки води.

Чому зефір вологий всередині і не пружинить Причин може бути кілька, а саме: Поганий агар. Порушено технологію приготування сиропу. Найоптимальніша температура сиропу 105°С.