Курячий бульйон може виступати як профілактичний засіб проти інсульту, інфаркту або гіпертонії, а все через вміст корисних мікроелементів, як магній, кальцій, залізо, селен та мідь. 3. Бульйон із курятини сприяє нормалізації обмінних процесів та виведенню з організму «поганого» холестерину.
Лікар Сіраєва каже: м'ясні бульйони щодня пити шкідливо, вони містять пурини, які сприяють утворенню каменів у жовчному міхурі, можуть спровокувати напад подагри та нашкодять суглобам за будь-якої іншої форми артриту. Овочеві бульйони можна пити хоч кожен день, шкоди не буде.
Рідина під час їди розбавляє шлунковий сік, що значно погіршує травлення. Саме тому за правилами роздільного харчування є і пити одночасно не рекомендується. Існує поширена думка, що курячий бульйон сприяє одужанню при застуді та інших захворюваннях.
Він допомагає запобігти зневодненню, що вкрай важливо при лікуванні застуди. Особливо корисною тепла та заспокійлива рідина буде при болі у горлі. Крім того куряче м'ясо є одним з найважливіших джерел білка, який позитивно впливає на імунну систему людини.