Надмірне вживання може призвести до проблем зі шлунком, печінкою, нирками, серцево-судинною системою. Може розвинутися синдром «Бичаче Серце», серце збільшується, а це загрожує появою аритмії, серцевої недостатності та гіпертонії.

Пиво, За словами гастроентеролога, дратує слизову. Часте вживання цього напою призводить до гастриту, виразкової хвороби, порушення випорожнень. Травлення стає неповноцінним, корисні речовини з їжі засвоюються над повному обсязі. З'являються скарги на біль і тяжкість у животі, гіркоту в роті, печію.

Печінка перестає в повному обсязі виконувати антитоксичну функцію, через що страждає весь організм. Якщо людина продовжує вживати пиво у необмеженій кількості, то розвивається алкогольний гепатит, який може протікати безсимптомно, доки не з'являться ускладнення, — докладніше пояснює гастроентеролог.

Допустима доза пива Допустима доза для чоловіків – 0,2-0,5 л на день, але не більше 3-5 разів на тиждень, для жінок – 0,2-0,3 л, але не більше 2-3 разів на тиждень. Якщо кількість випитого перевищує норму, рекомендується скоротити частоту споживання.