Крім того, харчові волокна гречаної крупи перетравлюються довго, що не тільки зменшує об'єм вуглеводів, що всмоктуються, а й притуплює почуття голоду. Все це допомагає утримувати діабетикам вагу в нормі. Регулярне вживання гречки знижує ризик утворення у жовчному міхурі каміння.Oct 15, 2021

Шкода гречки Як будь-яка крупа, гречка містить багато вуглеводів, а її калорійність така ж висока як у рису, вівсянки та пшона – близько 310 ккал! Тому на гречку краще не налягати людям з високим тиском, які мають зайву вагу і страждають на цукровий діабет.

Можна, можливо чи є гречку часто? Як таких протипоказань немає, оскільки цей продукт дуже корисний, зокрема до роботи кишечника. У 100 г сирий гречки міститься 330 ккал, білки – 12,6 г, жири – 3,3 г, вуглеводи – 57,1 г, харчові волокна – 11,3 г.

Очікуваний ефект від гречаної дієти Вважається, що внаслідок харчування гречкою можна за тиждень скинути в середньому 3-5 кг, причому чим більше початкова надмірна вага, тим сильніший ефект схуднення: мінус 10 або навіть 15 кг.