Самогон заморожують, внаслідок чого вода перетворюється на брудний лід, а чистий спирт зливають. На словах все звучить просто, а насправді титанічна праця. Виморожування однозначно працює.

Готовий самогон слід помістити в металеву або скляну тару та заморозити у морозилці чи надворі при температурі -18С на 5 годин. Вода, що примерзла до країв тари, міститиме шкідливі домішки. Самогон а навпаки – не замерзне. Після того як Ви злиєте самогон із ємності, рекомендуємо повторити процедуру.

Суть очищення самогону виморожуванням у домашніх умовах Вода – при 0°С, етанол – при -114°С. Таким чином, передбачається, що шкідливі домішки, залишаючись у воді, замерзнуть разом з нею, а спирт, значно зміцнившись, залишиться в рідкій фазі.

Визначити якість самогону можна по горінню, смаку, запаху та зовнішнім ознакам. В ідеалі він має бути прозорим і безбарвним, не виділяти сторонніх запахів і горіти рівно і спокійно. — Можна його підпалити у ложці. Якщо горить, то пити можна.