Незважаючи на те, що домашній курячий бульйон благотворно впливає на травну систему, людям із захворюваннями підшлункової залози, жовчного міхура та печінки цю страву не рекомендується вживати частіше одного разу на тиждень.

Лікар Сіраєва каже: м'ясні бульйони щодня пити шкідливо, вони містять пурини, які сприяють утворенню каменів у жовчному міхурі, можуть спровокувати напад подагри та нашкодять суглобам за будь-якої іншої форми артриту. Овочеві бульйони можна пити хоч кожен день, шкоди не буде.

Курячий бульйон очищає дихальні шляхи Курячий бульйон здатний боротися із застудою завдяки цистеїну. Це амінокислота, що розріджує слиз у дихальних шляхах та легень. ПОРАДА! Закладайте птаха в холодну воду і готуйте бульйон на слабкому вогні, не знімаючи піну (це білок, що згорнувся).