Згідно з дослідженням, опублікованим в Азіатсько-Тихоокеанському журналі клінічного харчування, відмова від вуглеводів може збільшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та аритмії у довгостроковій перспективі.Feb 20, 2022

Це абсолютно нешкідливо, якщо дієта триває не більше тижня. Для тих, хто відмовляється від вуглеводів на більш тривалий термін, це може вилитися у серйозні проблеми зі здоров'ям. Насамперед важливо пам'ятати, що вуглеводи бувають швидкі та повільні.

– При відмові від простих вуглеводів знизиться ризик ожиріння та цукрового діабету, серцево-судинних захворювань, покращиться загальне самопочуття, — робить висновок дієтолог. Коли ми щось обмежуємо чи виключаємо, це обов'язково потрібно чимось замінити.

Найбільш чутливі до дефіциту вуглеводів клітини нервової та м'язової тканини, які є основними споживачами енергії. При нестачі вуглеводів Для поповнення енергії починають використовуватися жири і навіть білок, що може викликати серйозні зміни в обміні речовин та впливати на роботу печінки та нирок.