Усі цитрусові викликають подразнення слизової оболонки шлунково-кишкового тракту, що погіршує перебіг будь-яких запалень (наприклад, гастриту або виразки). Алергія на цитрусові, на жаль, зустрічається дуже часто і може проявлятися по-різному: від кропив'янки до анафілактичного шоку або ангіоневротичного набряку.

Мандарини багаті на клітковину. Вона позитивно впливає стан травної системи. Однак якщо з'їсти занадто багато цього продукту, то всі переваги обернуться на недоліки. Можуть виникнути проблеми зі стільцем, здуття живота та гази.

Якщо з'їсти їх занадто багато (більше 300 г) за раз, то інсулін порушить розщеплення жиру і вирушить у жирове депо, внаслідок чого людина набере зайву вагу. Денна норма мандаринів – 250-300 г: тоді фруктоза настільки не шкідлива. Але краще цю дозу з'їдати порційно протягом дня.

Переїдання мандаринів може спровокувати розширення капілярів, викликати почервоніння, свербіж та висипання. Багато хто часто плутає таку реакцію з алергією на мандарини, проте між нею та харчовою непереносимістю є велика різниця.