Коли організм систематично отримує натрію більше, ніж потрібно, у тканинах накопичується рідина, збільшується ризик розвитку артеріальної гіпертонії, захворювань нирок. Отже, збільшується навантаження серце. Тому якщо ви регулярно їсте ковбасу, варто обмежувати сіль в інших продуктах і стравах.May 24, 2022

Терміни та види

ВидУпаковка (до розтину, доба)Зберігання (після розтину)
вареніковбаси5-8 (оболонки: натуральні, білкова, целофана) 75 (плівка поліамідна)
сосискиВід 5 – 15Від 30 – 35
сардельки
шпикачки

Яка ковбаса корисніше Серед ковбас найнешкідливішою вважається сиров'ялена – вона виробляється виключно з м'яса вищого ґатунку.

Дієтолог Віктор Тутельян рекомендує споживати ковбасні вироби 2-3 рази на рік тижденьтоді вони не нашкодять організму. В іншому випадку можна, можливо спровокувати проблеми зі здоров'ям, зокрема із серцево-судинною системою.