Через вміст саліцилатів, що розріджують кров, і вітаміну К, який також бере участь у процесах згортання крові, з великою обережністю варто вживати малину людям з порушеннями згортання крові та тим, хто приймає лікарські препарати проти згортання крові.

У плодах міститься понад 80% вуглеводів та приблизно по 10% білків та жирів. Це дозволяє швидко перекусити та насититися. Денна норма споживання у свіжому вигляді становить близько 200-300 грамів день.

Ягоди малини містять корисні вітаміни: В1, В2, В9, А, З, РР. Також ягоди малини багаті та мінеральними речовинами та мікроелементами: залізо, мідь, калій, магній, кобальт, кальцій, цинк. Корисні властивості малини застосовуються зниження рівня протромбіну, лікування склерозу, зміцнення кров'яних капілярів.