Розмарин хороший у малих дозах – як приправа, добавки в чай ​​або лимонад. У великих кількостях ця пряна трава може зашкодити. почнуться проблеми з травленням, біль голови, підвищиться тиск.17 Jan 2019

Деякі з найцікавіших переваг для здоров'я розмарину включають здатність покращувати пам'ять та настрій, зменшувати вираженість запальних процесів, больових відчуттів, стимулювати кровообіг та імунну систему, виведення з організму токсинів, а також запобігати передчасному старінню.

Свіже листя розмарину вважалися незамінною пряністю під час бенкетів, вважалося, що його листочки допомагають перетравлювати їжу і позбавляти організм від симптомів переїдання. При великій кількості випитого вина жували свіжі гілочки розмарину, це допомагало повернути ясність розуму та добрі думки.

У всьому Середземномор'ї, крім Греції, розмарин активно використовують у кулінарії. Він не втрачає корисних якостей та аромату при тривалій тепловій обробці, тому є обов'язковим елементом знаменитих сумішей "прованські трави", "букет гарні", а також багатьох італійських страв.